پیشگفتار کتاب «جنگ سرد فرهنگی» نوشته «فرانسیس استونر ساندرس» ثابت میکند سازمان سیای آمریکا در طول دوران جنگسرد بهطور مخفیانه از تمام ابزارهای فرهنگی و هنری در سرتاسر دنیا برای مبارزه علیه کمونیسم و شوروی استفاده میکرده است. این کتاب، بهدلیل استفاده نویسنده از مدارک معتبر موفق شده تا توجه بسیاری را به خود جلب کند. در گزارش پیش رو با استفاده از کتاب خانم ساندرز، به بیان برخی ازشیوههای سازمان سیا در استفاده از ابزارهای هنری برای جنگ علیه کمونیست و شوروی در دوران جنگسرد پرداخته شده است.
امروزه بهدلیل تغییرات و تحولات مختلفی که در دنیای مدرن رخ داده است، خانواده نیز بهعنوان یکی از نهادهای اجتماعی از این تغییر و تحولات بینصیب نبوده و تأثیر پذیرفته است. چنانکه در طی زمان شاهد تغییر شکل ساختار و کارکردهای خانواده از اشکالی چون گسترده به هستهای امروزی آن هستیم. این تغییرات همواره در جوامع و فرهنگهای مختلف و با توجه به شرایطی که خانواده در آن زیست میکند، به اشکال گوناگونی بروز و ظهور داشته و دارد. این تغییر و تحولات شامل تغییر در کارکردهای مختلف خانواده، از جمله تولیدمثل، اجتماعی کردن فرزندان، تأمین نیازهای اقتصادی، ایجاد آرامش روانی، ارضای نیازهای عاطفی، جامعهپذیری و کنترل و نظارت و هویتبخشی نیز شده است. همچنین همراه با تغییر کارکردهای خانواده، ساختار و روابط درون خانواده نیز مانند نقشها و روابط زن و شوهر، والدین و فرزندان و روابط فرزندان باهم متحول شده است. البته به این موارد باید نقش بیبدیل خانواده در پرورش معنوی را نیز افزود. تحولات خانواده در دهههای اخیر تمامی کارکردهای ذکرشده را در معرض آسیب قرار داده است.
ای چشمههای نور تو روشنگر دلم ای دست آسمانی تو بر سر دلم راز دلم، نیاز دلم، باور دلم سوی تو دستوپا زده بال و پر دلم ای حضرت کریمه! تو را میزنم صدا من آشنای دردم و تو خواهر رضا
مرد، زن افلیجش را روی کولش انداخته بود و از راه دور به امید شفا به حرم حضرت معصومه (س) آورده بود. زن که از شرمندگی، سرش را پایین انداخته بود و رویش نمی شد به چشمان شوهرش نگاه کند، در کنار ضریح نشست و به شوهرش گفت که پای او را به ضریح ببندد.
ميزان بالاي استفاده از مواد شيميايي و افزايش توليد زباله در دهههاي اخير، روز بهروز بر حجم آلودگي منابع زيرزميني آب افزوده است. اين پديده ميتواند به مثابه بحراني تدريجي تلقي شود كه همه جهان را متأثر از خود ميسازد.
به رغم آنكه آب ارزشمندترين ماده روي زمين است، اما همواره مورد غفلت قرار گرفته است و حتي در غالب موارد به عنوان آخرين آرامگاه زباله شناخته ميشود. مطالعات متعدد، حكايت از نياز روزافزون ما به اين ماده دارد؛ نيازي كه اهميت آن فراتر از نفت و طلاست.
خود را بالاتر از دیگران دیدن نشانهی غرور است و تکبّر (استکبار) عامل طرد شیطان از درگاه باری تعالی بود.
در کنار عواملی چون دین ستیزی، توهین به خدا و انبیا و به عبارتی خدا را بنده نبودن، تبختر و خودپسندی نیز از ویژگیهای بارز بنی اسرائیل بوده که عملاً منشأ یک سری رفتارهای سیاسی و اجتماعی دیگری در طول تاریخ بشریت، توسط ایشان بوده است. نکتهی قابل توجّه این است، همین مردمی که به کلیهی مظاهر شریف الهی اهانت و دشمنی روا میدارند، آنجا که منافعشان ایجاب کند، احکام دین را مختص و منحصر به خود تلقّی کرده و خود را تافتهای جدا بافته در نظر گرفته و همین امر باعث شده است که تنها دین خود را اصیل بدانند و با روحیهی دین ستیزی خود، جهت تمرّد از دستورات الهی و بی احترامی به انبیا و شریعتهای پس از حضرت موسی(ع) نیز مستمسکی در دست داشته باشند.
هر چند نهال دانش و خرد در زمان امام باقر(ع) بنا نهاده شد؛ امّا شکوفه های این جهاد علمی در زمان امامت امام صادق(ع) به ثمر نشست. دوران امامت امام صادق(ع) تقارن یافت با زمان کنار رفتن مروانیان و سرکار آمدن عباسیان و چون دستگاه خلافت درگیر تثبیت حکومت خود بود، فرصتی طلایی برای امام شیعیان فراهم آمد تا نهالی که خون امام حسین(ع) پای آن ریخته شده بود را پرورش دهد و در ذهن و زبان و قلم شیعیان جاری کند. هر چند در همین دوران نیز، شیعیان شناخته شده، مورد آزار حکومت قرار میگرفتند و از همین رو، همواره در میان شیعیان، تقیّه جاری بود.
دوران امام صادق(ع) مقارن بود با سقوط خلافت مروانیان. در ابتدای امامت ایشان، ابراهیم بن ولید حکومت میکرد و مروان حمار و در همان زمان بود که ابومسلم خراسانی در سال 230 ق. قیام کرد و سلطنت را از دست بنیامیه خارج کرد و مروان حمار را به قتل رساند. پس از آن چهار سال، جایگاه خلافت در دست سفاح بود و پس از آن روزگار منصور دوانیقی رسید و او یازده سال خلیفه بود و در دومین سال یا پنجمین سال خلافتش امام صادق(ع) را به شهادت رساند.(1) ابوبصیر از یاران امام صادق(ع میگوید که امام صادق(ع) 43 سال امامت کردند.(2)
شتر مرغ در ۲ – ۴ سالگی از نظر جنسی به بلوغ می رسد . تولید مثل در شتر مرغ ها وابسته به نور است و با افزایش طول روز فصل تولید مثل آغاز می شود. اندازه ی بیضه های شتر مرغ در طول فصل تولید مثل ممکن است تا ۴ برابر افزایش یابد . پرنده های نر در خارج از فصل تولید مثل اسپرم تولید نمی کنند و تولید اسپرم که تحت کنترل هورمون FSH می باشد در این فصل اتفاق می افتد .