کار امام حسین(ع) با فطرت انسان عجین شده؛ حتّی این مسئله برای ما مسلمانها هم فقط نیست. من تحقیقی در «نیویورک» دیدم از آقایی به نام پیتر چلکفسکی، از پرفسورهای قوی دانشگاه «ان وای یو» دیدم که در «نیویوک» انجام داده بود. او تحقیقات زیادی دربارهی تعزیه و عزاداری امام حسین(ع) دارد و مکانهای مختلف را بررسی کرده است. او میگوید: هندوها که اصلاً یک نقطهی اشتراک در مذهبشان با اسلام ندارند، اوّل محرّم که میشود، تعطیل میکنند و پرچم سیاه بالای در خانهها میزنند.
در میان فرقه های هفتاد و ملّت مسلمانان، یک فرقه حقّ است؛ آن هم فرقه ی شیعه ی دوازده امامی است. شیعه ای که بنا بر روایات، وقتی به امام رضا(علیه السلام) ایمان آورد، ایمان کامل را به دست آورده است. شاید برخی از ما از خودمان پرسیده باشیم در حالی که امام رضا(ع) امام هشتم هستند، چگونه چنین چیزی ممکن است؟ این سؤالی است که پاسخ آن را در این مصاحبه دریافت می کنید.
مدیرمسئول مؤسسه موعود عصر گفت: چه کسی میتواند بپذیرد وقتی تمام شهرها و شهرسازی و معماری ما بر بنیادهای فکری و فرهنگی جاهلانه ساخته میشود در آن شهر مردم، منتظر تربیت میشوند؟!
مصاحبه دکتر احمد طیب رئیس الازهر درباره شیعه و سنی
19 خرداد 1393 ساعت 16:48
خبرنگاری سؤال کرد آیا به نظر شما عقاید شیعه مشکل ندارد؟ شیخ طیب جواب داد: نه چه مشکلی دارند، ۵۰ سال پیش شیخ شلتوت فتوا داده است که شیعه مذهب پنجم اسلام و مانند مذاهب دیگر است.
گفت و گویی کوتاه با نویسنده کتاب «پدران مهربان ما»
22 ارديبهشت 1393 ساعت 20:52
به مناسبت فرا رسیدن روز پدر، بر آن شدیم تا کتاب «پدران مهربان ما»، نوشتهی اسماعیل شفیعی سروستانی را معرفی کرده و دربارهی آن بنویسیم. کتابی که بحثی نو را مطرح میکند و تمام انسانها را وامدار پدرانی میداند که غفلت از جایگاه آنها، تبعات سوء فراوانی برای ما خواهد داشت. کتاب پدران مهربان ما، دیدگاهی راجع به «پدر» را که در آموزههای اسلامی وجود دارد، ولی برای ما جدید و بیگانه است، بیان و تکلیف ما را در برابر این پدران بازگو میکند. برای معرفی این اثر، به سراغ نویسنده آن، اسماعیل شفیعی سروستانی رفتیم تا ضمن یک گفتوگوی کوتاه، کتاب را از زبان خالق آن توصیف کنیم.
هر چند امام جعفر صادق(علیه السلام) را به عنوان رئیس مکتب شیعه می خوانیم، با این حال این پدر ایشان، حضرت محمّد بن علی(ع) هستند که از سوی خداوند متعال، «شکافنده ی علوم و کانون حکمت الهی» خوانده شده اند. (1) امّا چرا و چگونه علم الهی به وسیله امام باقر(ع) شکوفا شد؟
«ایران»در سریال هوم لند،به روایت گردون تهیه کننده فیلم
01 بهمن 1392 ساعت 12:17
دقیقا. در پلات اصلی قبل از ساخته شدن فصل سوم میخواستیم نامی مشابه محمود احمدینژاد را انتخاب کنیم و فردی مشابه با ویژگیهای سیاسی وی را تصویر کنیم و ترور او را در داستان اصلی داشته باشیم و پس از ترور این شخص، مذاکرات اتمی ایران و غرب به نتیجه برسد. یعنی با کشته شدن فردی که خصوصیات احمدینژاد را دارد داستان پایان بپذیرد.
آیا استخاره در هر شرایط و برای هر کاری راه میدهد؟
06 آبان 1392 ساعت 17:30
استخاره از مفاهیمی است که علی رغم تمسک بسیاری از افراد جامعه به آن، چیستی و چرایی و حقیقت آن مورد سوال است از این رو، با حجت الاسلام علیرضا حاج حسینی، عضو شورای علمی موسسه فرهنگی هاتف، کارشناس کلام و عضو گروه پاسخ به شبهات دینی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در این باره به گفتگو پرداخته ایم که در ذیل می آید: مفهوم استخاره چیست و آیا حقیقت آن در آموزه های دینی ما تصریح شده است؟
امامان معصوم که در بقیع مدفون هستند چه شخصیتهایی هستند؟ / تاریخ بنای گنبد و بارگاه روی قبور ائمه بقیع به چه وقت بر می گردد؟/ آیا مسلمانان و اهل سنت در قرون گذشته به وجود گنبد و بارگاههای بقیع اعتراض داشتند؟/ برخی افراد معتقدند از آنجا که اهل بیت(ع) در دل مسلمانان و شیعیان جای دارند تخریب قبور ایشان تاثیری ندارد. آیا این حرف صحیح است؟
شیطان و سربازانش شاید از دیدگاه بسیاری توانایی های زیادی برای گمراهی انسانها داشته باشند. حال در ویژه نامه ای که از رنج ها و سختی های امام در آن حرف می زنیم میخواهیم ببینیم شیطان رجیم چگونه مایه رنج امام را فراهم می کند. به این منظور گفتگویی کوتاه با اسماعیل شفیعی سروستانی در رابطه شیطان و آزار امام انجام دادیم که متن و صوت آن را در ادامه در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
شاید تصور اینکه در بعضی از دوره های زمانی اسلام چند امام همزمان زندگی می کردند جالب باشد. آن هم برای مایی که از فیض دیدار یک امام معصوم هم محروم مانده ایم. اما شاید سوالی هم پیش بیایدو آن اینکه چطور ممکن است چند حجت خدا با هم بر روی زمین زندگی کنند؟ آنوقت به نظرتان چه کسی از دیگری اطاعت خواهد کرد؟
وقتی یک وهابی برای امام حسین(علیهالسلام) گریه میکند!
15 بهمن 1391 ساعت 20:18
افراد بسیاری هستند که اعتقاد به دین و آیینی غیر از اسلام و تشیع دارند که مورد لطف خداوند قرار می گیرند و چشمشان به حقیقت مذهب حقه تشیع روشن شده و شیعه می گردند. چندی پیش "مهری هدهدی" از تبیان با یکی از مستبصرین (افرادی که به مذهب تشیع راه یافتند) گفتگویی انجام داده که خواندن آن خالی از لطف نیست.
از مهمترین و بزرگترین دشمنان رسول خدا (صلی الله علیه و آله) یهودیان بودند که از سالها قبل از ولادت ایشان، با توجه به پیشگوییهای کتابشان، به قصد دیدار و نابودی آخرین رسول خدا (ص) به شبه جزیره ی عربستان مهاجرت کردند و در بهترین مناطق آن سکنی گزیدند.
امریک سنچ؛ هندویی که دست تقدیر او را به ایران کشاند و امریک یا محمد حیدری پس از مسلمان شدن به جبهه رفت و مجروح شد. زندگی این جانباز جنگ تحمیلی را از زبان خودش بخوانید:
اینکه نام ما «شیعه» باشد و محبت اهل بیت (علیهم السلام) را در دل داشته باشیم، برای سعادت ما کافی نیست. اگر اینگونه باشد، مانند کوفیانی می شویم که در وقت همراهی با امام خویش، مصلحت را برگزیدند و در نهایت، چیزی جز شعله ی سوزان شرم و پشیمانی در وجودشان باقی نماند. آیا تا به حال فکر کرده اید که امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) نیز منتظر همراهی و یاری ما هستند؟
پدیده ی نوظهور، تبدیل اماکن مذهبی به خیمه گاه شیطان
07 مهر 1391 ساعت 05:16
گفتگویی کوتاه با اسماعیل شفیعی سروستانی حتماَ این روزها در تلویزیون شاهد تبلیغات فراوانی در مورد احداث شهرک های رفاهی و یا رستوران ها و هتل های آن چنانی و در کل مکان های تفریحی و انواع پارک آبی در شهرهایی مثل مشهد بوده اید. اولین سوالی که دیدن این مکان ها در شهر های مذهبی به ذهن انسان متبادر می کند، این است که آیا سناریویی خاص در پشت احداث و افزایش چنین مکان هایی وجود دارد یا نه؟
شرق شناسی که جذب محرم شد: شیفته شخصیت "حضرت عباس"ام
13 آذر 1390 ساعت 02:00
پروفسور پیتر ج. چلکوفسکی (Peter J. Chelkowski)، دانشمند آمریکایی لهستانی تبار، از دانشمندان متخصص فرهنگ ایران است که هم اکنون استاد رشته های مطالعات خاورمیانه، شرق شناسی و اسلام شناسی در گروه مطالعات اسلامی و خاورمیانه دانشگاه نیویورک است. وی در گفت و گو با فارس، روایت جالبی از داستان کربلا دارد:
ديانا ترونگوسو در خانوادهاي مسيحي در «ايالت تگزاس» به دنيا آمده است. در زمان تبليغ دين مسيحيّت در کليسا، ناگهان با دين اسلام آشنا ميشود و پس از مطالعه و تحقيق در سنّ بيست سالگي، اسلام را به عنوان دين خود بر ميگزيند. او در آمريکا فوقليسانس ارتباطات ميخوانده است که با اوجگيري انقلاب اسلامي در ايران، آمريکا را به قصد اروپا ترک ميکند و پس از آن براي ادامة مطالعاتش دربارة اسلام راهي ايران ميشود. در شهر قم زندگي خود را آغاز ميکند و پس از آن براي ادامة تحصيلات و تحقيقات، راهي تهران ميشود.
مصاحبه با ابوالفضل درخشنده؛ نویسنده دفاع مقدس هر کسی برای نوشتن بهانه ای دارد. یکی می نویسد که نامی باقی بگذارد و دیگری به دنبال کسب نانی است، یکی می نویسد برای روی کاغذ آوردن تفکراتش و دیگری برای اشاعه تفکرات. خلاصه هر کسی که قلمی دارد و کاغذی، هدفی هم برای نوشتن دارد. اما هستند افرادی که نه برای ماندگار کردن خودشان، بلکه می نویسند برای ماندگار کردن فکر و یاد و نام کسانی که این روزها جز نامی ازشان نمانده است.
خیلی راحت پیدایش کردیم، البته واضح بود. خوب کارگردان فیلم موسسه شهید آوینی است. اما برخوردش برایمان بسیار جالب بود. بسیار دوست داشتنی و خونگرم رفتار می کرد. آنچه می خوانید مصاحبه ی مجله ی سینما رسانه با شیخ طادی درباره ی شکارچی شنبه است:
شتر مرغ در ۲ – ۴ سالگی از نظر جنسی به بلوغ می رسد . تولید مثل در شتر مرغ ها وابسته به نور است و با افزایش طول روز فصل تولید مثل آغاز می شود. اندازه ی بیضه های شتر مرغ در طول فصل تولید مثل ممکن است تا ۴ برابر افزایش یابد . پرنده های نر در خارج از فصل تولید مثل اسپرم تولید نمی کنند و تولید اسپرم که تحت کنترل هورمون FSH می باشد در این فصل اتفاق می افتد .